söndag 22 december 2013

Vörtbak och Tjockbulla

Fick smaka på ett gott vörtbröd på jobbet och nöp receptet direkt.Har aldrig bakat vört utan köpt men nu tänker jag prova.

Gjorde deg på en halvliter, både porter och julmust i.
Jättelätt att göra och jättelätt att baka ut.


































2 st limpor blev det och i varsin vagga fick de gräddas i ugnen i ca 35 min, doften som spred sej var ljuvlig.


















Härligt saftigt blev det för vi fick ju lov att smaka. 

















Passade också på att göra en halvliter tjockbulla i ugnen.Varma plåtar är det som gäller och full värme.Inte som vedeldat men smaken god!




















6 härliga kakor blev det, lätt som en plätt!
Nöjd nu när frysen börjar fyllas av julläckerheter,

Nu vankas julmyskväll med bästa Eva och Josefine!
Kram alla mina vänner 
blås inte bort där ute!!

Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar