torsdag 18 juli 2013

Min prunkande rabatt

Måste bara visa er mina fina blommor som verkar stortrivas i rabatten. Tycker själv det är ganska märkligt då jorden kanske inte är den allra bästa just där.

Den har fyllts på succesivt under året, växter från vänner lite var stans ifrån.




















Rabatten sommar 2012




















Rabatten sommaren 2013 framför entreén som växer så det knakar



























Älskar Stjärnflockan, en gammal växt som oftast finns i gamla trädgårdar och torp. Vackert rosa står den där och humlor och bin stormtrivs där. Det låter konstant därifrån och stjälkarna blir högre och högre så igår fick de nya stöd.








































Den till synes stora stenen som tog upp hela rabatten förra sommaren är nu ganska liten där den står omgiven av flox daggkåpa och annat grönt.



















Kant Nepetan har tagit sej från obefintlig till enorm, tre små plantor ihop bildar nu en stor grupp , där katten ofta håller till bitandes i de väldoftande bladen.



























Aklejan har jag i färgerna lila och rosa fast nu har de nästan blommat över och står där med sina frökapslar så ståndaktigt.





Klematisen har nått i topp på de fina rostiga spaljeerna och det är säkert 50 knoppar som väntar att få slå ut. Nu får de börja klättra neråt och sprida sej ut mot sidorna . Ska bli kul och se om hela nångång blir täckta.

Ha en härlig sommardag
kram lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar