söndag 10 juni 2012

Hingst utsläpp i böle

Idag var det dags för det årliga hingst utsläppet i Böle. En slags fäbod där ett antal hingstar har sitt sommar paradis.Men innan paradiset infaller ska det fightas om det. Vem ska vinna hagen i år?





Linn och jag hade sällskap med Susanne Tilde och Sarah, laddade med fikakorg och filt kom vi upp till hästhagen. Massor med folk hade samlats,säkert över 500 st. Tyvärr kom regnet med oss uppför backen så nån fika vart det ej tal om.

2 mindre hingstar stod och betade vid oss, en av dem tog span upp mot hagen där de stora höll till. Mycket riktigt , där stod han den störste av dem alla och rätt vad det är sätter han full fart mot den lilla!




Liten får jobba hårt för att inte åka på stryk men tillslut stack han upp i buskarna lite tilltuffsad..Är lite blödig och tycker synd om honom, men det är ju en del av det hela och deras instinkt, det ska göras upp.




En liten hingst återstår, tydligen förra årets king i hagen. Även han fick bekänna färg men stred på bra, riktiga tuffingar dessa små.




Vi har turen att mitt i nästa regnskur kommer en ny hingst, en stor brun kille med mycket nerv. tillslut beger han sej in, vi som tittar tycker synd om honom som kommer sent och som nu ska få stryk av 6 andra. Men han ser sej om och travar snabbt upp till de adnra för att kolla in. En och annan spark blev det men annars mycke lugnt.
Vi lämnar Böle för denna gång men än är nog ej fighten klar.

ha en skön söndag
kram Lena








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar