lördag 29 juni 2013

Fasad målning med stort M

I dag var det dags att börja måla huset på allvar.
Färgen stod där i sina burkar, penslar var inhandlade och vänner bokade.
Teamwork går mycket fortare och målningen blir betydligt roligare!





















Med stegar pytsar och penslar börjar alla sprida ut sej och hugga in på husets nu röda väggar. Patrik tar sej an de höga höjderna till mångas lättnad och Dick kör på nedanför allt medans hockeysnacket tar fart..

















Carina får köra lite finlir


Hacken Lisa och Nisse kör även de teamwork på framsidan och snart börjar man se hur huset kommer se ut i den grå slamfärgen. Spännande att se hur resultatet kryper fram. Mer och mer nöjda med färgvalet är vi efter varje sektion som blir klar

















Hacken ger sej upp för stegen och tar sej an takfot och taknocken

Några riktiga regnskurar kommer men vi kör på , det ska ju va lite fuktigt när man målar med slamfärg hävdar jag hela tiden allt för att hålla humöret uppe för vännerna. Men de misströstar ej utan målar på!


















Framsidan börjar bli klar och nu kliver Ulli och Lisa in i carporten medans Susanne tar utsidan, pilligt men med kvinnors tålamod blir det så bra.



När regnet gett sej smyger hungern på och Nisse tar fram grillen och vi bjuder hela gänget på grillat . Nån öl finns för den törstige och det fanns det några som va som tur va. Kaffe och kaka smakade också bra och efter en välbehövlig paus kändes det lättare att komma igång och köra på en sista sväng. 

















Huset so far innan kjolen blivit målad under altanen

Tjejer laddade med penslar och hinkar, tom sminkpenslar kom väl till pass när det var allt för smått om utrymmet. Sista taknocken får sej en duvning av Hacken och Patrik. Vi börjar nu se slutet av all målning och vi hinner precis klart innan det var dags för regn och blixtnedslag som hette duga och som fick våra ben och hår att skaka...

Nöjt gäng pustar ut efter en härlig dag tillsammans med härligt samkväm och bra jobb! Det går fort och lätt när man har roligt.




















Framsidan klar med första strykningen och vi är toppen nöjda. Antrasitgrå slamfärg färdigblandad och klar. Inga brytningar i nån kulör utan allt klart bara att måla.



Baksidan och sidan färdig målade två gånger. Bara taknocken ska strykas en gång till sen är det bara framsidan som ska målas en gång till. 
Med målad kjol står nu huset målat.Vilken skillnad det blev, har inte riktigt vant mej när jag tittar på det och ser den mörkt grå färgen. Men vi är så nöjda och vi är så glada att vi har så goa vänner som tillbringat en dag med oss och hjälpt oss sparat många timmars jobb. Nu kan vi fortsätta i lugn och ro med de partier som ska målas igen samt välja ut den vita färgen som ska målas på foder och vindskivor.

VÄNNER ÄR EN SKATTEFRI FÖRMÖGENHET!!
TACK UNDERBARA NI 

Kram Lena


3 kommentarer:

  1. Det blev så sjukt snyggt!!! Jättebra jobbat :)
    Helt nytt hus <3
    Kram!

    SvaraRadera
  2. tack snälla! ja det blev verkligen bra och verkligen skillnad. Kul att vi träffade rätt på färg, känns riktigt bra med den antracitgrå slamfärgen! kram lena

    SvaraRadera
  3. Vilket härligt projekt och fina bilder. Tacksam om ni kan kontakta mig då jag gärna skulle vilja få låna en bild mot ersättning. Hoppfulla hälsningar, Nina
    nina.malen@detsthlm.se

    SvaraRadera