lördag 22 januari 2011

Markarbete

17 nov får vi klart med bygglov och vi planerar in ett byggsamrådsmöte uppe på tomten på Myran. här bestäms var huset ska stå och på vilken höjd. Allt flyter på och 24 nov börjar grävmaskinen att skala av för utsättning av husgrund.Tomten är en hörntomt med skog bakom och hästhagar framför. Området är ny etablerat och här planeras byggnation för 14 tomter. Vi är nr 1!

Skogstomt med en massa sten skulle det visa sej... bra till tänkt trädgårdsmur kanske..



Sprängning behövs av 2 stora stenar så det va bara att kalla in det tunga artelleriet med dynamit Harry.

På självaste Lucia börjar de sätta ut grundbalkarna och huset börjar få sin form, man kan nu ana hur det kommer att se ut.



Sen smäller kung Bore till med sin extrema vinter kyla och de stackars killarna kan ej vara ute o jobba. bygget står stilla  ,dec alla helgdagar kommer och de dagar som kylan ger sej vräker snön ner så att lyfta av presseningarna som täcker grunden är ej att tänka på.
under tiden passar vi på att göra klart best av vitvaror kök golv kamin etc etc. Nog mkt huvudbry med ack såå kul!



Dagen G som i gjutning inträffade 19 jan
- 10 g men det var tappra killar från byggfirma MOLEK som slet och fixade och inga var lyckligare än vi! Äntligen har vi en platta nu fattas bara vårt hus med stort H...

Samma dag får vi åka till ARKOS husfabrik i Mockfjärd för att stifta bekantskap med huset som SNART ska få komma till oss!
Vi får en guidad tur av vår arkitekt Åke genom alla fabrikens linjer, intressant att se hur man bygger och tillverkar från ruta ett till färdig hus.

en av ytterväggarna isolerad, med fönster och eldosor

citronfönster i gavelspets över köksdel




fönster på hög i väntan på att sättas på plats





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar