söndag 16 november 2014

Fröknäcke

Provade på att baka ett eget fröknäcke i helgen. Vart bjuden på ett gott bröd på jobbet i veckan och det verkade va superlätt att baka.

Lite inne med dessa fröbröd nu, de finns i alla de olika smaker.
Man kan blanda vilt bland sina favoriter i frövärlden.



















Majsmjöl utger grunden tillsammans med för dagen sesamfrö linfrö pumpafrö och solrosfrön.




















Olivolja samt het vatten blandas ner och bildar en kletig smet.
Smeten tröck jag ut på en plåt i ett tunnt lager, lite kletigt men tillslut var plåten täckt. Jag strödde ut lite flingsalt över samt skar brödet i rutor innan det sattes in i ugnen för gräddning i ca 50 min.


























Brödet vart jättelätt att dela till fina bitar då jag innan gjort skåror i det. En av mina glasburkar fick bli förvaring åt knäcket.



















Vill man kan man strö över riven västerbottenost innan gräddning.
Jag hade lite gräslöksost hemma som jag bredde på och jag kan lova att det smakade!!

RECEPT:
2,0 DL MAJSMJÖL
0,5 LINFRÖ
0,5 SESAMFRÖ
0,5 SOLROSFRÖ
0,5 PUMPAFRÖ
0,5 DL OLIVOLJA
2,5 DL VARMT VATTEN

GRÄDDAS I 150 GR I 50 MIN

Ha en skön kväll
Kram mina vänner
Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar