lördag 16 november 2013

Första saffransbaket

Idag kunde jag inte hålla mej längre.
Saffransbullarna lockade alltför mycket.
Vaknade i ottan och satte fart direkt .


















Härligt ny mortlad röd saffran i varmt smörbad. Den röda färgen och smaken upplyfts mer när man värmer den. Har även blandat i kesella som gör degen saftigare.
Doften som sprider sej är magisk, gillar verkligen saffran!

















En liter deg är ganska mycket.. den jäste på bra idag och locket till bunken sköt till oanade höjder.


















Degen blev väldigt elastisk och luftig och lätt att baka ut. Jag är alltid väldigt sparsam med att tillsätta mjöl då jag inte gillar stampiga bullar.




















Glömde köpa hem russin till de traditionella bullarna så det fick bli smörfyllda bullar samt runda med pärlsocker på. Kan lova att de blev minst lika goda som de vanliga.

Nu njuter vi av nybryggt kaffe och mjuka bullar och frysen full av läckerheter!
Ha en skön lördag
kram Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar