fredag 19 juli 2013

Blåbärspaj

Härligt att kunna gå på egna marken och plocka blåbär till egen hemgjord paj!

Tilde kom idag och ville baka och då plockade hon och Linn en helbunke med bär medans jag snodde ihop en smulpaj!




















Med blåbär i botten och massa god smuldeg på toppen precis som det ska va sen skjuts in i ugnen.

Efter ca 18-20 min i ugnen är den klar och nu ska den bara svalna innan det är dags att bjuda in resten av familjerna att komma och fika, allt medans den goda doften sprider sej i huset.

























I farmors fina gamla kanna vispar jag vaniljvispen fluffigt tjock och god. Tycker så mkt om kannan, mjuk i sin form och gammal fin färg.

                          RECEPT SMULPAJ
                     150 gr margarin
                     4,5 msk socker
                     3 dl mjöl ca
                     1 dl kokos
                     kardemumma, en nypa salt

                     blåbär med lite kanel och
                     kardemumma på
                     225' ca 18-20 min
                      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar