tisdag 27 augusti 2013

Betong

Älskar verkligen den grå betong färgen. Mina ögon dras alltid till de saker som är gjutna i betong och som lockar med den skiftande grå färgen.

























Hittade en vacker betong häst på Gripsholms butiken i  Insjön idag. Priset var otroligt billigt 98,00  för denna ståtliga pålle.




















Härligt ståtlig står han där med sin strama nacke i riktig dalastil

























Det fanns även en mindre storlek i samma stil även den till en mkt bra pris. Gillar att hästen står på en platta, gör den mera robust. 




















På Clas Ohlsson hittade jag två st betong rosor , dessa fick göra hästen sällskap hem.

Behöver mera piff här hemma känner jag, byta ut lite som hängt med ett tag. Längtar verkligen till att IKEA i borlänge ska öppna!

Ha en skön kväll
Efter ett skönt varv i skogen kommer jag sjunka ner gott o soffan
Kram Lena

onsdag 21 augusti 2013

Sommarens sista

Det märks en stor skillnad på vädret nu. Bra tajming med semestern då hela juli bjudit på sol och värme. Direkt när jag började jobba kom den råa kalla morgon och kvälls luften.

Blommorna börjar blomma ut och en del behövs klippas ner.


















Hallonen, mina älskade hallon börjar ta slut... Det sinar snabbt i buskarna. Det betyder också att sommaren börjar sina.. Bäst ta till vara på de fina dagar som återstår!


























Hallongrottor goda som få får det bli och så får vi dubbelnjutning!
Hoppas sommaren utskolar sej sakta så vi hinner vänja oss med att hösten snart ska komma ....

Ha en skön kväll
Kram Lena

måndag 19 augusti 2013

Vita Projekt

Sommaren har inbringat i Loppis spring och en del gamla möbler.
Dessa är tanken ska bli vita, ett litet projekt som växer fram.

Det finns många godbitar där ute som bara väntar att få bli upptäckta och omförvandlade!


















Till en början vitt. Grundfärg och slippapper.För att sen växa i flera färg nyanser är tanken.

















Vår gamla tv bänk har fått sej en uppfräschning av ny vit färg och tanken är att den ska få sej ett nytt hem då vi er har plats för dem här hemma.






































Hittade en läckert sminkbord på loppis som slipats och fått ny vit färg på sej. Vår gammla pinnsoffa som vi haft i uterummet är nu över och kommer även dem söka upp ny ägare. Kul att förnya och förändra lite här hemma!

















Gamla stolar för en billig peng. Med vit färg och nytt tyg på sitsarna ska nog dessa kunna bli små skönheter så småning om.


































Ett annat fynd i sommar är detta lilla bord med gullig liten låda. Kan säkert kunna bli ett fint första skrivbord åt någon.
Nu står det här och väntar att få gå en match med slipmaskin och penseln.


Sugen på nått?
Hör av dej !!

Ha en skön kväll
kram Lena

måndag 12 augusti 2013

Paket kommer lastat

Fick sånna fina paket i helgen av min syster och familj.
Nått jag trånat efter i sommar men som varit storsäljare och slut i lager.

























Två stora kartonger från det blåvita varuhuset i Insjön









































Här i döljer sej jättefina svarta korglyktor, solcells styrda. Med ett låssas ljus som man skulle lätt kunna tro är ett äkta stearinljus


























Efter att ha laddat i ljuset i några timmar börjar de att lysa när skymningen infinner sej. Ljuslågan fladdrar och det ser verkligen ut som ett riktigt ljus som brinner.
De två lyktorna lyste upp uterummet på ett jätte mysigt vis-
Få se nu bara var jag ska ställa de, vore ju kul att kunna ha dem ute också och slippa tända ljus som drivs över av snö när de dagarna kommer...


























Tusen tack älskade systra mi för min fina present!
Kram ha en skön kväll
Lena

fredag 9 augusti 2013

Loppis på burk

Min stora syssla denna sommaren har varit att springa på olika Loppisar runt omkring oss. Ett favoritställe är det nyöppnade PMU här i Leksand. Pingstkyrkan har en stor lokal där man får skänka grejor. Ordning och reda, rent och snyggt och det viktigaste Man fyndar här!

Ett av massa fynd är en ny glasburk, älskar ju att förvara saker och torrvaror i dessa.


















En favvo mussli är hemköps jordgubbscrunch och den hittade snabbt ner i en av burkarna och hamnade på hyllan.


























Vid ett av mina sommarbesök på PMU hittade jag ytterligare en burk till min burkfamilj, en storlek som jag ej redan hade. För en billig peng fick den följa med hem till Myran.


























Mina burkar finns i olika storlekar , vissa större än andra


























Locken varierar. En del har bygellock andra modernare snäpplock och vissa bara ett lock att lägga på. Det är detta som utgör charmen i dessa gamla burkar. Den ena är ej den andra lik och på hyllan gör det sej så bra med det oregelbundna. De sticker fram på ett annat sätt, även innehållet kommer fram .

























Hittade även en häftig burk med text på sidan " Reform" . Undra just vad som döljt sej i dessa burkar för en massa år sedan?

Ha en skön fredag
Håller på med lite målar projekt som kanske kommer i bloggen så småning om!

Kram Lena

torsdag 8 augusti 2013

Växthus projekt

Bloggtorka ... Semester och alldeles för fint väder..
Men nu sinar sem och regnet strilar, dags att knäppa på datorn!


Har fått ett växthus och det har nu kommit på plats.Nästa steg var ju att avveckla en del av pallkragarna och få in de i växthuset.



















De tomma kragarna fick bra plats längs ena långsidan. Här kommer nästa års skörd att gro. Sallad lök morötter bönor etc etc

















Steg ett var att flytta bort alla fina jordgubbsplantor som tyvärr fått alla blom och kart avätna av råddjuren i år.. Nästa år ska nätet fram i tid.





















Fick för mej att det skulle bli bra att bygga en drivbänk längs med växthuset då jag vill ha plantorna ute. Nisse snickrade snabbt ihop en låda som vi satte duk i och i med jord och plantor och nya skott.Över 20 plant vart det och jag vart bra nöjd.

















Örterna fick sin plats inne i huset då de ej är lika beroende av bin och humlor. Här kommer de nog att trivas. Ska sätta i nån mer krydda, ev vitlök 



Med plattor som mittgång att gå på och med lite större kakelplattor längs in där tomater och gurka ska få stå i hinkar börjar det likna mer och mer ett riktigt växthus.

Hittade också en stege uppe på vinden som jag kan ha små plantor och blommor stående. Den gamla kättingen rostig och dann hängde jag med upp. Här kanske nån slingerväxt kan hitta sin plats.
Hade även ett gammalt fiskenät som förut satt i uterummets tak men som nu fick hänga med in här.



















På andra sidan flyttade jag rabarbern i sin krage samt en som jag kan odla potatis i. Med stenar runt om tycker jag att det blev ganska bra trots att det är ett gammalt begagnat hus vi fått. Nu får vi vänta med spänning på nästa vår då det är dags att odla på riktigt.

Kram Lena