lördag 29 juni 2013

Fasad målning med stort M

I dag var det dags att börja måla huset på allvar.
Färgen stod där i sina burkar, penslar var inhandlade och vänner bokade.
Teamwork går mycket fortare och målningen blir betydligt roligare!





















Med stegar pytsar och penslar börjar alla sprida ut sej och hugga in på husets nu röda väggar. Patrik tar sej an de höga höjderna till mångas lättnad och Dick kör på nedanför allt medans hockeysnacket tar fart..

















Carina får köra lite finlir


Hacken Lisa och Nisse kör även de teamwork på framsidan och snart börjar man se hur huset kommer se ut i den grå slamfärgen. Spännande att se hur resultatet kryper fram. Mer och mer nöjda med färgvalet är vi efter varje sektion som blir klar

















Hacken ger sej upp för stegen och tar sej an takfot och taknocken

Några riktiga regnskurar kommer men vi kör på , det ska ju va lite fuktigt när man målar med slamfärg hävdar jag hela tiden allt för att hålla humöret uppe för vännerna. Men de misströstar ej utan målar på!


















Framsidan börjar bli klar och nu kliver Ulli och Lisa in i carporten medans Susanne tar utsidan, pilligt men med kvinnors tålamod blir det så bra.



När regnet gett sej smyger hungern på och Nisse tar fram grillen och vi bjuder hela gänget på grillat . Nån öl finns för den törstige och det fanns det några som va som tur va. Kaffe och kaka smakade också bra och efter en välbehövlig paus kändes det lättare att komma igång och köra på en sista sväng. 

















Huset so far innan kjolen blivit målad under altanen

Tjejer laddade med penslar och hinkar, tom sminkpenslar kom väl till pass när det var allt för smått om utrymmet. Sista taknocken får sej en duvning av Hacken och Patrik. Vi börjar nu se slutet av all målning och vi hinner precis klart innan det var dags för regn och blixtnedslag som hette duga och som fick våra ben och hår att skaka...

Nöjt gäng pustar ut efter en härlig dag tillsammans med härligt samkväm och bra jobb! Det går fort och lätt när man har roligt.




















Framsidan klar med första strykningen och vi är toppen nöjda. Antrasitgrå slamfärg färdigblandad och klar. Inga brytningar i nån kulör utan allt klart bara att måla.



Baksidan och sidan färdig målade två gånger. Bara taknocken ska strykas en gång till sen är det bara framsidan som ska målas en gång till. 
Med målad kjol står nu huset målat.Vilken skillnad det blev, har inte riktigt vant mej när jag tittar på det och ser den mörkt grå färgen. Men vi är så nöjda och vi är så glada att vi har så goa vänner som tillbringat en dag med oss och hjälpt oss sparat många timmars jobb. Nu kan vi fortsätta i lugn och ro med de partier som ska målas igen samt välja ut den vita färgen som ska målas på foder och vindskivor.

VÄNNER ÄR EN SKATTEFRI FÖRMÖGENHET!!
TACK UNDERBARA NI 

Kram Lena


torsdag 27 juni 2013

På gång !

Färg inhandlad
Kompisar bokade
Kunde dock inte vänta
Var tvungen att prova innan lördag
Hur kommer det att bli?



Måste säga att vi tror det kommer bli bra
Jätte nöjd med färgvalet
Kul och lätt att måla

Ser fram emot lördag!!

Kram Lena

tisdag 25 juni 2013

Smaktips


Tänkte ge er ett gott tips om ett nytt leksands bröd som kommit ut. Tre goda smaker finns: Pumpa &Solros , Nässlor & Bovete , Kantarell & Lingon

Ett gott smakrikt knaprigt bröd som passar bra tillsammans med en god ost, hård eller mjuk.



















Just detta med Pumpakärnor är i större fyrkantiga bitar medans de andra är mer som sticks. Det är stor åtgång i affärena och bageriet hinner knappt med. Kan man säga annat än succe´!

Kul med nytt och kul för orten!

Ha en skön kväll
Kram Lena


måndag 24 juni 2013

Loppis fynd

Igår var jag på min vän Evas flyttloppis och fyndade.
Enligt henne fanns bara massa krafs men där håller jag inte med.

Det första jag fick se var en jätte vacker skål på fot, MIN Jordgubbsskål!




















Alldeles lagom stor för sisådär två liter jordgubbar. En vackert slipad glasskål på lagom hög fot. En riktig sommardröm. Jag var snabb att paxa den för den föll helt i min smak. 


















Invigde skålen redan till kvällen då vi bjöd hem min syster med sin fina familj på Jordgubbar och vaniljglass.Skålen gillades av min syster med så jag känner mej riktigt nöjd över att fått överta Evas fina skål, ska vårda den ömt!!

Ha en skön kväll
underbar sol över Myran
Kram Lena

söndag 23 juni 2013

Midsommar på Myran 2013

Dagen inleddes med värme och strålande sol.
Traditionsenligt kransbindande inledde morgonen med blomplockning på ängarna runt om oss.


















Linn och Tilde valde blommor och det vart en härlig sommarblandning med klöver prästkragar hundkex daggkopor




















Killarna var mindre intresserade av blommor , här låg fokus på annat...




























Vi hade turen att ha en egen spelkvinna med oss hela dagen, Agneta i sin vackra dräkt underhöll och kompade banden hela kvällen. Inledde dagen med Äppelbo gånglåt och midsommarstämningen infann sej direkt!

























Många flaggor vajjar i bygden idag





















Långbordet blev snabbt fullt med gäster som fyllt buffebordet med medhavda läckerheter. Pajer köttbullar sallader lax såser sillar...
Våra internationella gäster från usa och canada fick lära sej att sjunga nubbesång och äta sill. Några positiva andra mer tveksamma




















Kvällens överraskning Stiko Per Larsson som kom och förärade oss med 10 talet låtar från hans vandringar och skivor. Bröder törneros blåbärskungen var några av gobitarna.


















Kaptenen kom och ville va med på festen! Helt oberört klev han in i ladan med Tilde barbacka på ryggen. Har ni fest eller..??


























Åsas goda sommartårta med kaffe smakade riktigt gott. Jordbubbstårta är ju ett måste denna dag känns det som.



























Tyvärr kom se regnet precic innan vi skulle gå till Gropen. Och det va inte en liten regnskur kan jag lova... Det vräkte ner i en timme och vi bestämmer oss alla för att stanna hemma och festa vidare.


Dags för kvällen underhållning!!




















Nisse körde igång med massa gamla hits som vi andra snabbt hängde med i, Tommy kände sej manad att sjunga Köppebevisan mas som han är


















Wille och Dick hejjar på från loftet




Senare på natten fick ungdomarna chansen att entra scen- Alex och Pontus körde tillsammans innan Linn anlände och deltog innan det var dags att tacka för idag/natt. klockan var många timmar efter midnatt och sängen lockade fast de 7 sortes blommorna glömts bort att plockas.

En mycket trevlig Midsommarafton på Myran med massa sång skratt och trevliga människor. Tack alla för allt!

Många Kramar Lena

fredag 21 juni 2013

Glad Midsommar!!

Trevlig Midsommar till er alla mina vänner!!










Hoppas ni har lika underbart väder som vi i Leksand!









Precis så här ska det va!

Kram Lena

måndag 17 juni 2013

Klematis spalje´

Har två st Klematis från i fjol som nu satt väldig fart i sitt växande. Till en början trodde jag den hårda vintern tagit kål på dem men med hjälp av sol och värme började de sätta fart.

Nån slags spalje eller plank ville jag ha i rabatten som stöd, turerna och tankarna har varit flera men till sist fastnade vi för rostig marmeringsmatta med armeringsrör som pinnar.



















Min egna lilla Ernst snodde ihop två stöd en eftermiddag och det vart riktigt bra, passade in i rabatten i övrigt.



















Med lite hjälp av oss fick vi växten att slingra sej runt de rostiga rutorna och pinnarna, det stod inte på förrän de själva höll sej kvar på plats. Några dagar senare växer de så det knakar, man kan se hur det öka med 1 dm per dag minst.



















Ska bli kul att se om den täcker hela ytan och hur det ser ut i fullaste blom!Kul med ideér som blir lyckade.

Skön Måndag kväll
kram Lena