söndag 27 februari 2011

Dripp Dropp dripp dropp

Äntligen verkar kylan släppt greppet och man njuter av TAK DROPPET som nu nått DALARNA

Temperaturen inne i huset är nu gemytlig och varmare än ute.Enbart lite is återstår på plattan och vi torkar pölar och flyttar fläktar för att påskynda tork-processen.
















Ryggåstakets innertak ligger och väntar, vitlaserade plankor.

Centraldammsugaren är snart på plats, skönt att bara dra omkring en slang. 
I morgon kommer elektriken och börjar sitt jobb med alla kablar sladdar och eldosor!!











onsdag 23 februari 2011

Ytterdörrar

Huset vårt har nu fått sina ytterdörrar levererade så nu kan vi låsa för natten :)
Sen även behålla värmen inne när fläktar börjat gå.





















Idag hade alla involverade hantverkare byggmöte för att stämma av hur de ska lägga upp allt fram över. ventilation kommer i morgon och börjar med sitt så att ryggåstaket kan sättas igen och vi kan få huset sprutat med isolering.
Vi passade på att röja upp och köra en vända till tippen- skönt att få rent.

måndag 21 februari 2011

Panelvägg

Dagen resulterade i att långväggen i tv-rummet kläddes med liggande panel som sen ska målas. Vitt är nog ingen hög oddsare... men  man vet aldrig. Vi satte den ända upp mot nock, få se om det blir bra..


I morgon levereras 195 kg dörrar,

lördag 19 februari 2011

Kallt Kallt...

Vad gör man när termometern visar - 25 *... Ja inte det man tänkt. Hade planer på att ta en promenad upp till HUSET men det får vänta.Var dit en snabbis igår och nu händer det grejor var dag. I går när vi kom upp hade killarna satt skivor på väggarna i de olika rummen så nu var det som ett riktigt hus. KÄNSLAN känns riktigt bra i kroppen, tror på det här!!Nu kan man börja med att drömma och fundera hur man ska möblera, vilka tapeter och vilka färger man ska använda??Vad behöver man köpa till?




Eftersom kylan hindrar mej att gå ut på ett tag så slog jag till och beställde lite från Ellos.En golvlampa EDGAR som även finns i mindre st( vill ha)
En skohylla i vitt kommer också hem till oss, hyllan ovanför gör vi nog själv av konsoller och krokar och lite korgar.




Ha en skön dag i kylan kram lena

torsdag 17 februari 2011

Regel Regel i väggen är!







 

I dag när vi kom upp till bygget hade killarna jobbat på bra och i det närmsta reglat upp alla inner väggar! Nu ser man verkligen hur det kommer att se ut på riktigt. Man har varit lite fundersam på storleken av ex barnens rum o tvättstugan men tycker det blir större o större för varje framsteg som sker.
Alla rör som sticker upp i tvättstugan hör till golvvärme o bergvärme, kablar o rör i massor.










Endast långväggen i vardagsrummet kvar att regla upp. Här kommer det att spikas upp en råspontvägg, den enda vägg som förövrigt kommer att rymma tv:n.

onsdag 16 februari 2011

VÄNTAR....

Det är mycket vi väntar på dessa veckor. Först väntade vi på att plattan skulle kunna gjutas. Sen väntade vi på Huset som skulle levereras. Taket skulle på och snön förväntades hålla sej borta.Nu väntar vi på att isoleringsbilen ska komma och spruta in och göra det lite varmare så vi kan sätta på golv värmen i plattan så smått.
I väntan på detta så lägger jag ut en bild på vårt KÖK som vi fått hjälp av Catharina på NECO att rita.


 Köket är ett Marbodalkök med vita köksluckan  FORM .Bänkskivorna blir en svart laminat skiva Brasil. Vi ska bara ha överskåp på kortväggen, längs långväggen blir det råspont med öppna hyllor med mina kära glasburkar.




Rostfria vitvaror och en frihängande fläkt som vi ännu inte har beställt kom jag på...


Jag väntar på att allt ska komma på plats.....

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtansdag





















Jag känner mer och mer KÄRLEK och blir mer och mer FÖRÄLSKAD i vår tomt och i vårt hus. Jag längtar efter att få inleda en relation med det, en relation som jag kommer att vårda ömt livet ut. En relation med huset tillsammans med min sambo och mina barn i lång lång tid framöver.


Jag LÄNGTAR att få bjuda hem våra kära vänner på goda middagar och ha sköna stunder i den ljuva sommarkvällen, måtte våren komma fort!!


Men nu längtar jag efter att få den goda bananasplitten som mina barn ska bjuda på!!


KRAM TILL ER ALLA VÄNNER DÄR UTE!!

söndag 13 februari 2011

SNÖ SNÖ SNÖ

Denna SNÖ som envisas med att komma, vintern känns EVINNERLIG !Jag vill ha VÅR nu!Skottnigen i vår kommun är väl lika som i många andra, knappt befintlig.. Vägen upp till vår tomt har visst hamnat utanför plogschemat så det har knappt gåt att ta sej dit efter det sista snöfallet. Tur då att vi har goa grannar som gärna lånar ut sin 4 hjuling :)
Tror nog att Nisse tyckte det va ganska kul att sladda och köra.


Inne har vindsluckan kommit på plats,här kommer vårt förråd att bli, undra bara om allt får plats.. gäller att passa på och slänga lite nu när vi börjat packa ihop vårt gamla hus.. 


Glesningen av vårt sovrum och barnens tvrum/gästrum är klart. Många nya ord och byggtermer man lär sej..

onsdag 9 februari 2011

STÄDNING PÅ MYRAN

Ännu en vacker vinterdag och vi beger oss upp till Myran för att ta rätt på de sopor som blivit än så länge. Vi tänker hålla efter själva för inte behöva ställa dit en container och tror inte det kommer bli så mkt sopor.












 Nisse jobbar på med att ta bort snö och is från plattan, bra om det försvinner fort så att plattan kan börja torka upp,ett slitsamt men nödvändigt jobb.




Husläget i övrigt är att nu har killarna tätat upptill mot taket så nu kan inget komma in, nu väntar glesning av tak och isolering av vinden






tisdag 8 februari 2011

FÖNSTER





Jag tänker då inte måla nå fönster i framtiden!!
Finns roligare saker att lägga sin tid på så därför har vi beställt målningsfria aluminium fönster från TRARYD till huset.
Behöver inte gå ut heller för att tvätta dem, bara att snurra runt dem.




spröjsen är avtagbar så det blir lätt att tvätta
Hallelulja!!








söndag 6 februari 2011

I helgen har Jonny och Janne jobbat på med vårat tak. Takskivor och papp ligger nu på halva huset och det tar mer och mer form.

Vi har varit uppe på bygget idag och hjälp till med att samla ihop skräp och skotta ur den snö som kom i fredags. Ganska kul faktiskt att vara där och få hjälpa till och känna sej för hur det kommer att bli att bo där uppe! En ganska overklig känsla...




















Runt tomterna uppe på Myran, Käringberget så går det många fina promenadvägar och skidspår och det är jätte många som går förbi och som vill komma och kika på vårt bygge!En massa "husvisningar" har det blivit i helgen, dels av bekanta men även mindre bekanta. Alla säger artigt att de tycker att det ser jättebra ut och att läget är perfekt och det känns ju jätte kul <3 .Vädret har ju även det bjudit på det bästa tänkbara och huset kommer verkligen till sin rätt där uppe på höjden.

torsdag 3 februari 2011

VÅRKÄNSLOR





















Har en kisse som vägrat gå ut sen snön kom,klokt kanske. Men här om dagen klev han ut, rädd men nyfiken på det vackra vädret utanför.vårkänslor kanske? Hoppas han kommer att trivas i det nya huset bara.... Skogen och ängarna runt om borde ju bli fina jakt marker.

onsdag 2 februari 2011

Takläggning

Äntligen får vi mötas i Dagsljus huset och jag.Dagen bjuder på strålande sol och jag kan redan nu se mig sittandes utanför med en varm kopp kaffe i handen :)


Bygget går framåt och man kan nu se hur huset tar form, tak stolarna bryter av på olika ställen och ger huset liv.


Takskivor spikas nu på för att få taket täckt




Blivande ryggåstak sett mot köket






Min truttbod- nejdå det här är killarnas  tillhåll den närmsta tiden då de inte jobbar :)





tisdag 1 februari 2011

*Dag 2 på Myran*

Nu har skylten kommit, vår byggskylt att här bygger vi!


Det är grabbarna från MOLEK BYGG AB som gör det möjligt för oss när vi valt att få det nyckelfärdigt.Och som dom jobbar!!


Morgonen bjöd på lite regn men det satte inga käppar i hjulet utan killarna började med att sätta upp takstolar och gavlar, först i delen kök/vardagsrum där det kommer att bli ett ryggåstak



Gavelspets över sovrum/allrum sätts på plats.Denna del av huset vätter mot skog och cykelväg.














Här är kökets yttervägg sett från insidan.Den är beklädd med liggande råspont som kommer att bli vit, diskbänk längs med men inga överskåp.Dörr ut mot uterum.




Under dagen växer taket och när kvällen kommer så har alla takstolar kommit på plats utan problem. Vi vinkar hejdå till lastbilen,bra jobbat! Imorgon ska takskivor på, sen pappen innan det är dags att gå inomhus och sätta fart!